vasárnap, október 16

ejszakaim

A Frankensteinben a zene jo, a hangulat meg jobb, a film a legregebbi valtozat, az ital draga. Es mellesleg egy templomban ulok.
Masnap ejjel Guinness blackcurranttal, a boldogsag es a szomorusag erzese egyszerre megkonnyeztet, es irok mint mindig ilyenkor.
Kesobb a Bank Holtelben egy Majom ad egy csokit, majd kezenfog es kapok ingyencsipszet, amit 2 lannyal versenyben megehetnek. En ehelyett valoszerutlen beszelgetest folytatok a francia B-vel, majd visszaterve a majom megint kezenfog es kapok egy ingyen italt. Bejovok a majmoknak. Ez van.
Harmadnap utamon egy hazavatoba beterek Gyanccsal egy pub-ba, ahonnan taps-zaj hallatszik ki. Az egesz hely nem nagyobb mint a fel Bakelit, tele emberekkel. A skotfejek egybol alank tolnak ket szeket. Egy 65 eves ficko all a sarokban egy gitarral es enekel. Enekel Chicagorol, a szerelemrol, az emberekrol, es elenekli a legregebbi skot dalt, ki tudja hany kozul. En meg gyorsan lerajzolom ot a felhomalyban, es csak ulok es erzem, jo itt lenni. Kozben meghivnak a skotfejek hazibuliba, a kilt ram log, egy csaj csunyan(/t) ir a noteszembe, es iszom a sort.
Aztan elindulunk Fabianhoz (alias Lennon), es egy nagyon jo hazibuliban talalom magam. Rengeteg joarcu fiatal, zomevel valami muveszeti dolgot tanulnak, rengeteg helyrol a vilagnak, van ital amit akarsz - a kad tele -, es a lakasnak a hangulata magaval ragado. Az ovaros kozepen, nagyablakos szobakkal, regi tapekkal.
Gyanccsal el is hataroztuk, hogy kirakatjuk magunkat a mostani alberletbol, es szerzunk egy ehhez hasonlot. Csak illegalisan kell letezni hozza. Az menne.
****************************************
Mintha filmben lennek.

Nincsenek megjegyzések: