csütörtök, augusztus 19

fesztival, facebook (f) elmelkedesek

tegnap egy ismerosommel talalkoztam, es lesz ami lesz alapon elindultunk fesztivalozni. szo szerint szag alapjan valasztottunk musort mivel igy tul a fesztival felen a zart helyszinek csak ugy buzlenek az elozo estek ilyen olyan szag es egyeb maradvanyaitol. tulajdonkeppen pisilni mentunk be a helyre, de egy ficko epp a facebookrol beszelt eleg szorakoztato modon igy maradtunk.

nem uj a gondolat, de szeretnek most errol itt nyomot hagyni, hogy akar tetszik akar nem, a kozossegi oldalak, az un "social media" kulonbozo formai napjaink reszeve valtak. persze lehet profilt torolni ha nem tetszik, meg nem bejelentkezni,(egyebkent nem, az arckonyvon nem lehet, ott csak altatni/szuneteltetni lehet a profilt ergo halhatatlan vagy :)), de, hosszutavon nehez hathatosan tavoltartani magunkat az efele oruletektol (hacsak nem koltozunk egy hegyre birkat legeltetni - de ne feledjuk hogy anno a skye sziget legvegen a 3 oras semmi utan egy oreg neni elkerte az email cimem... - ugyanis a neten eli az eletet embertarsak hianya reven)

erdemes elgondolkozni azon, hogy a profilok kozul hany valodi, az eloado srac peldaul 3 profilt is fenn tart, es volt osztalytalalkozon, olyanok kozt, akikkel sosem tanult egy iskolaban, sot nem is egy varosbol valok voltak elintezve annyival, hogy x.y baratjakent van ott. a legjobb, hogy az ott levok par sor utan emlekezni kepzeltek, hogy egyutt jartak tori orara...fura az emberi psziche. emlekeztek mert akartak, hogy o rajuk legyen emlekezve...

visszaterve a profilokra, mindenki igyekszik gondosan kialakitani magarol tetszetos kepet, sztorikkal, fenykepekkel, vagy epp kep nelkul minimal informacioval, csak kepkedesre hasznalva a profilt. kerdes hogy ami utan kutakodunk mennyire csak a becsomagolt hatalmas lufik tomkelege. es ahogy terjed a laz, elobb-utobb az anyukak is eljutnak a regisztraciohoz es egy szep nap "ping" ott figyel a baratsagra felhivo kerelem anyutol. uj formaja a gyerek utan valo kemkedesnek. no de mi lesz eztan? a sracok elkezdenek kulonbozo alternativ profilokat gyartani csaladnak, haveroknak, kollegak, leendo uj munkaadok reszere? van egy gyanum hogy ez mar reg el is kezdodott.

a fergetesen viccesen elgondolkodtato szosszenet utan, seta, fesztival hangulat, szabadteri komolyzenei koncert melle lecsuccsenve eletek, dontesek, szerelmek megtargyalasa. hmmmm. jo volt.

Nincsenek megjegyzések: